“Det er vigtigt at komme ud – måske gør andre tingene smartere end os”

Til maj kan du komme med på en skræddersyet MADE Studietur, og denne gang går rejsen til Spaniens epicenter for avanceret produktion. Hør her, hvorfor teknologikoncernen Topsøe sender tre mand afsted i tre dage. Der er fortsat åbent for tilmeldinger til studieturen.

Både MADE-medlemmer og ikke MADE-medlemmer kan komme med på studieturen d. 23.-25. maj.

Turen går til Spanien, hvor du som deltager vil opleve Baskerlandets stærke tradition for produktion og få indsigt i værdifulde komponenter til f.eks. vindturbiner, biler og luftfart.

Topsøe er blandt de virksomheder, der har meldt sig til, og her sætter én af de tre tilmeldte ord på, hvorfor det er relevant for dem:

“Jeg har været ti år hos Topsøe. Jeg sidder i vores udviklingsafdeling og laver nyt udstyr – i øjeblikket er jeg i gang med nyt grønt ammoniak-anlæg,” siger Jonas Rued Colding, der er Principal Engineer hos Topsøe.

Hvorfor deltager I?

”Jeg har været meget ude hos vores forskellige leverandører i udlandet, og jeg har været udstationeret to år i Italien. Jeg ved af erfaring, at det giver os stor inspiration især ift. designprocessen af udstyr, så derfor er det enormt relevant at udvide sin horisont og f.eks. deltage i en studietur som denne,” siger Jonas og pointerer:

Det er vigtigt at komme ud og opdage nye løsninger – måske andre gør tingene på en smartere måde end os, og så vil vi gerne suge til os.

Jonas Rued Colding, Principal Engineer hos Topsøe

Hvorfor er det vigtigt for jer at få input udefra?

”Topsøe er en gammel virksomhed, så vi har nok gjort mange ting på traditionel vis, så det er nødvendigt at dyrke netværk og få ny inspiration og viden, f.eks. hvad der rører på sig inden for 3D-print,” vurderer Jonas.

Topsøe er aktiv på flere niveauer i MADE; de er en del af tre forskningsprojekter i MADE FAST, to produktionsnetværk, og så har den danske virksomhed for nylig gennemført et klyngeprojekt.

Læs mere om Topsøes engagement i MADE FAST, hvor der bl.a. forskes i AI og matematiske modeller for at optimere produktionen.

I 2021 afholdt MADE en studietur til Sverige – og her var Topsøe også med. Se højdepunkter derfra her.

Tilmeld dig studieturen d. 23.-25. maj 2023.

Studietur til Baskerlandet: High Value Manufacturing

Studietur til Baskerlandet: High Value Manufacturing

Turen går til:

Mondragon Unibersity – her præsenteres bl.a. den nyeste forskning inden for ’high performance machining’

Mondragon Corporation Centro Corporativo de Mondragon – hør om samarbejdet mellem virksomheder, innovationscentre og universiteteter i Baskerlandets største virksomhed, hvor 70.000 ansatte er fordelt på 10 forskellige områder.

IDEKO Research Center – hør om udviklingen af helt nye produktionsmetoder, herunder bl.a. 3D-print.

DANOBAT og Endity – se, hvordan nye maskin-værktøjer fremstilles og udvikles, f.eks. til CNC-maskiner og få indblik i, hvad det kræver at fremstille produktionsløsninger til de mest krævende brancher såsom bil- og luftfartsindustrien.

IMH Campus
– få indblik i, hvad der sker inden for maskinværktøj ud fra et akademisk og uddannelsesfagligt perspektiv.

SORALUCE – se forskellige mine- og boreteknologier og hør, hvordan SORALUC leverer kundetilpassede løsninger til krævende markeder som vind- og bilindustrien. Hør også, hvordan nye teknologier er med til at drive deres grønne omstilling.

Aeronautics advanced Manufacturing Center (CFAA) and an introduction to ITP Aero
– oplev forskellige tilgange til forskning inden for avanceret produktion, når konsortiet slår dørene op og viser udviklingen af nye applikationer og arbejdet med at generere state-of-the-art viden om produktionsteknologier.

Praktisk info

Studieturen er fra d. 23-25. maj, og arrangeres i samarbejde med DAMRC.

Glæd dig til at se, hvad der sker af spændende udvikling i Spaniens epicenter inden for avanceret produktion, herunder f.eks. 3D-print og maskinværktøjer.

Sprog: Engelsk

Tilmeldingsfrist: 21 april 2023

Pris
For MADE-medlemmer 3.000 kr.
For ikke MADE-medlemmer 6.000 kr.

20 personer kan deltage på turen, og vi fordeler pladserne løbende.

Læs mere og tilmeld dig studieturen.

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel