32 startups i ny MADE inkubator: ”Nu træder vi på speederen”

32 startups er nu en del af MADE Manufacturing Incubator målrettet startups. Inkubatoren blev lanceret i 2022, og iværksætterne leverer bl.a. løsninger til medicinering og høst af termisk energi i produktionen. I 2023 træder vi for alvor på speederen, lyder det fra lederen af inkubatoren. Få her et indblik i, hvordan og med hvilke iværksættere.

MADE Manufacturing Incubator blev lanceret i 2022, og ved årsskiftet har ikke mindre end 32 startups fundet vej ind i det nye program.

”Det er fantastisk,” siger chefkonsulent i MADE Anders Sparre, som leder inkubatoren og tilføjer:

”Det viser, vi har fundet noget, der er et ægte behov for.”

De mange startups inkluderer blandt andre Droplet Health, som udvikler en løsning til korrekt intravenøs medicinering, Keybird Instruments, der producerer et ultralet klaver, som kan adskilles og transporteres, ServiceLinkr, der leverer en cloudløsning til after-sales service på industrimaskiner for ikke at glemme startuppen TegMat, der har udviklet en løsning til at høste termisk energi fra maskiner i produktionen og omdanne det til elektricitet.

Fælles for de mange innovative iværksættere er, at de arbejder med produktion – enten ved selv at producere produkter eller ved at sælge services og teknologier til produktionsvirksomheder.

”Vi hjælper startups, der har et fysisk produkt og skal finde ud af at gå fra prototype til reel produktion. Samtidig er inkubatoren også målrettet startups, der laver teknologi til produktionsvirksomheder,” uddyber Anders Sparre og tilføjer:

”Mange, der udvikler ny teknologi og fysiske produkter, oplever, at det er svært og dyrt at få hjælp til at komme ind på markedet. Vi skaber nogle genveje.”

Eksperthjælp og et enormt netværk

MADE Manufacturing Incubator er en del af det EU-støttede iværksætterprogram Beyond Beta. Her kan iværksættere få eksperthjælp, blive matchet med andre virksomheder eller vidensinstitutioner, adgang til testfaciliteter og ikke mindst et netværk på tværs af Produktionsdanmark.

En af dem er RoboE, som har udviklet et end-of-arm-tool til at semiautomatisere gevindskæringer, og som kan tilkobles en cobot.

”Gennem inkubatoren vil vi gerne have hjælp til at teste produktet og sikre et robust design, certificering og patentering,” siger CEO og co-founder Mette Nordensgaard Dam Nielsen og tilføjer:

”Derudover kan vi allerede nu mærke, at vi gennem MADE får et enormt netværk i industrien, der giver adgang til stor viden om den branche, vi skal sælge produkter til, og hvad virksomheder har behov for.”

MADE Manufacturing Incubator

Gennem MADE’s Manufacturing Incubator, som er en del af det landsdækkende program Beyond Beta, kan startups få skræddersyet et forløb, som bl.a. kan inkluderer matchmaking og vouchere til eksperthjælp.

Beyond Beta og Manufacturing Incubator er finansieret af Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

CEO og co-founder Mette Nordensgaard Dam Nielsen tv. og co-founder og partner Andreas Stensig, RoboE.

Kræver overblik at igangsætte produktion

Udfordringerne med at få hul på en reel produktion, som også RoboE møder, er ofte en af de største ifølge Anders Sparre:

”Mange er grønne i forhold til produktion og mangler overblik over, hvad det vil sige at gøre et produkt klar til produktion. For at nævne nogle eksempler, hvad med kravsspecifikationer, materialevalg, produktionsmetode, patentbeskyttelse og supply chain?”

Det stærke fokus på produktion gør ifølge Mette Nordensgaard Dam Nielsen, at MADE Manufacturing Incubator skiller sig ud fra andre startupprogrammer, der for eksempel fokuserer på at rejse kapital eller analyse af markedet.

”Vi får reel hjælp til at gøre produktet klar til produktion og markedet – det er meget praksisnært,” siger hun.

Følg de nye startups

I øjeblikket er RoboE i gang med at teste og udvikle deres produkt samt undersøge markedet, og hvordan deres gevindskærer reelt vil blive anvendt ude i virksomhederne.

Sammen med de øvrige 31 startups vil de få adgang til værktøjer og eksperter, der kan hjælpe dem på vej.

”Vi har samlet en stor gruppe af startups og et godt netværk af eksperter. Nu træder vi på speederen,” siger Anders Sparre.

Gennem en række videodagbøger, som løbende publiceres på MADE’s LinkedIn, kan du følge et udpluk af de forskellige startups’ rejse. Blandt dem er Siana, hvis første videodagbog, du kan se nedenfor.

Find også alle videodagbøgerne på MADE’s YouTube kanal.

Anders Sparre

Chefkonsulent og ansvarlig for MADE for Startups

MADE

asparre@made.dk

+45 2627 2494

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel